Voor gemotoriseerde tweewielers

De remmentestbank- en diagnosebanken voor gemotoriseerde tweewielers zijn geschikt voor het testen van remvertraging van motoren en scooters. Motoren met een maximaal gewicht van 1.500 kg kunnen getest worden op de remmentestbank. Alle meetresultaten worden getoond op het  beeldscherm.

Alle modellen

Voor personenwagens

De remmentest- en diagnosebanken voor personenwagens zijn betrouwbaar en aanwezig in meer dan 1.250 werkplaatsen in Nederland. Voertuigen met een asgewicht van maximaal 2.500 kg kunnen getest worden op deze remmentestbank. De resultaten worden getoond op de meegeleverde monitor of beeldscherm. Door de lange levensduur van de VLT remmentestbank worden de laagste exploitatiekosten bereikt. Daarnaast geeft een rollenremmentestbank een betrouwbaarder beeld van de remmen dan een platenbank.

Alle modellen

Voor vans/bestelwagens

Voor de zwaardere voertuigen zoals bestelauto’s is er een aparte remmentestbank. Hierbij is de remmentestbank zelf groter en breder dan de remmentestbanken voor personenwagens. Daarnaast is het maximaal asgewicht wat gemeten kan worden van de bestelauto 4.000 of 5.000 kg. Zowel de snelheid als de betrouwbaarheid van de metingen zijn hoog.

Alle modellen

Voor caravans/ aanhangwagens

Voor caravans en aanhangwagens wordt gebruik gemaakt van een remmentestbank in samenwerking met een oploopremsimulator. De oploopremsimulator zorgt ervoor dat de aanhangwagen of caravan gaat remmen en zo worden de remmen getest. Het is mogelijk om caravans of aanhangers te testen met een maximaal asgewicht van 4.000 kg.

Alle modellen

Complete teststraten

De complete teststraat is voorzien van een rollenremmentestbank en ondersteltester. Optioneel op deze complete teststraat is een rammeltjestester. De teststraat is uiterst geschikt om te gebruiken om snel informatie te verschaffen voor de APK, onderhoud of bij een gerichte klacht. Het printrapport dat verschaft wordt door de apparatuur kan snel met de klant doorgenomen worden. Dit verhoogt het serviceniveau van de garagist aanzienlijk en het advies is ook onderbouwd.

Alle modellen

Voor bedrijfswagens en trailers (met asliftsysteem)

Deze remmentestbanken beschikken over een geïntegreerd asliftsysteem in de remmentestbank. De remmentestbank maakt hierbij gebruik van het eigen gewicht van de vrachtwagen of trailer door de wielen in de remmentestbank te liften. Aslast wordt op deze manier verhoogd en op deze manier kunnen de remmen getest worden in een beladen situatie. Het maximale asgewicht van deze tachograaf vriendelijke remmentestbanken bedraagt 16.000 kg. Doordat de VLT remmentest- en diagnosebanken duurzaam in gebruik zijn, wordt de laagste TCO bereikt.

Alle modellen

Voor bedrijfswagens en trailers (zonder asliftsysteem)

Bedrijfswagens en trailers met een asgewicht van maximaal 16.000 kg kunnen op deze remmentestbanken getest worden. Dankzij de rolblokkering waarmee de remmentestbanken worden uitgerust is de remmentest tachograaf vriendelijk. Doordat de VLT remmentest- en diagnosebanken duurzaam in gebruik zijn, wordt de laagste TCO bereikt. Daarnaast zorgen deze banken voor een zeer snelle meting die tevens betrouwbaar is.

Alle modellen