Emissiesets

Maak kennis met de VL Test emissie-apparatuur voor personenwagens, bestelwagens/campers en bedrijfswagens/autobussen. Om de keuze makkelijker te maken zijn sets samengesteld.  

Lees meer

Vier- / vijfgastesters

De vereiste apparatuur om APK te mogen uitvoeren is een viergastester. Hiermee worden de CO, HC, O2 en CO2 waarden gemeten. Emissiemetingen aan voertuigen met een benzine-, LPG- en aardgasverbrandingsmotor kunnen uitgevoerd worden door deze viergastester.

Ook is het mogelijk deze viergastester te combineren met een VLT-E9210 roetmeetcel. Tezamen vormen beide apparaten een combi-tester waarmee ook emissiemetingen aan dieselvoertuigen kunnen worden uitgevoerd.

Een andere soort tester is de vijfgastester. Dit is een uitbreiding op een viergastester waarbij ook stikstofoxiden gemeten wordt.

Lees meer

Deeltjesteller

Vanaf januari 2023 is het een APK-eis om dieselauto’s, -bestelauto’s, -vrachtwagens en -bussen de uitlaatgassen te testen op het aantal fijnstofdeeltjes; het tellen van de deeltjes. Om dit te kunnen doen heeft VLT aan haar emissieapparatuur de VLT-E9700 toegevoegd. Een hoogwaardig en zeer geavanceerde deeltjesteller. Het apparaat beschikt over uiterst moderne technieken die in staat zijn om de kleine nanodeeltjes te detecteren. Dankzij het gebruik van de ionisatie methode worden de fijnstof deeltjes gedetecteerd in de uitlaatgassen. Er zijn geen additieven (zoals alcohol) nodig om een test uit te voeren. 

Lees meer

Toerentalmeters

De toerentalmeters zijn ontwikkelt voor het gebruik in combinatie met APK roetmeetapparatuur en testen het toerental van het voertuig. De toerentalmeters meten het toerental onder andere via de magnetische klop opnemer op het motorblok of cilinder. Zowel motorfietsen als personenauto’s kunnen getest worden met deze toerentalmeter.

Lees meer

Roetmeters en nulemissiekasten

Door middel van de roetmeter kan gemeten worden of dieselmotoren aan de Euro 6 norm voldoen. De visuele controle van het uitlaatsysteem kan de APK keurmeesters prima op basis van ervaring uitvoeren. Alleen aan de buitenkant van het uitlaatsysteem is niet te zien of het roetfilter goed werkt. Het kan namelijk zijn dat de behuizing van het filter aanwezig en zichtbaar is, maar dat deze leeg is. De nulemissiekast zorgt ervoor dat er zo min mogelijk uitlaatgassen van het voertuig in de werkplaats komen.

Lees meer

Scantools

De scantool is een universele APK/ emissie hulpmiddel voor service-, onderhouds- en keuringsdoeleinden. Het menu is er specifiek op ingericht om razendsnel de APK criteria te doorlopen zodat u maximaal tijd bespaart! Eventueel aanwezige foutcodes kunnen ook direct worden gewist. De scantool is voorzien van een duidelijk afleesbaar display en een robuust keypad. Daarnaast wordt deze tool eenvoudig aangesloten op de standaard 16 pin stekker van het voertuig en beschikt vervolgens direct over alle benodigde voertuiginformatie.

Lees meer

Voorgaande modellen emissie

Wij bieden bewezen kwaliteit emissieapparatuur voor zowel APK1 als APK2. Onder emissieapparatuur vallen de producten: viergasters, roetmeters, nulemissiekasten, scantools, toerentalmeters en koplampafstelapparatuur. Deze apparaten zijn van hoge kwaliteit waardoor de levensduur lang is. Door deze lange levensduur worden de laagste exploitatiekosten bereikt. Klanten van Autec-VLT profiteren daarnaast van 7 jaar garantie op emissieapparatuur wanneer deze door ons onderhouden wordt.

Lees meer