Remmentest- en diagnosebanken

De remmentest- en diagnosebanken van VLT geven een zeer nauwkeurige, betrouwbare en snelle meting. Alle remmentest- en diagnosebanken voldoen aan de hoogste eisen en zijn van grote kwaliteit. Voor elke werkplaats is er een perfect passende remmentest- en diagnosebank beschikbaar. De laagste exploitatiekosten worden bereikt bij gebruik van een VLT remmentestbank door zijn uitzonderlijk lange levensduur. De remmentest- en diagnosebanken zijn geschikt voor een breed scala aan voertuigen; van gemotoriseerde tweewielers tot auto’s of vrachtwagens.

Lees meer

Platenbanken

De Autest platenbank bestaat uit twee RVS platen die de remkrachten meten en is geschikt om APK2 uit te voeren. Door te remmen op de platen wordt de remvertraging gemeten. Het unieke stansprofiel in de platen heeft een hoge wrijvingscoëfficiënt, wat zorgt voor nauwkeurige metingen. De platenbanken zijn ontworpen met schuine zijden, wat dwars overrijden vergemakkelijkt. Doordat alle platenbanken thermisch verzinkt zijn in de grond zijn ze eenvoudig te reinigen en vermindert dit de kans op interne vervuiling.

Lees meer

Aslastsimulatoren

Een aslastsimulator is geschikt om de aslast te vergroten. Het gewenste asgewicht wordt geregeld met de afstandsbediening van de remmentestbank, gekoppeld aan het asweegsysteem.

Lees meer

Bandeninspectie (TIS)

Het VLT-bandeninspectiesysteem is geïnstalleerd direct na de rolremtester. De meting wordt gedaan terwijl de wielen draaien en zo wordt de hele omtrek gecontroleerd. Dit duurt slechts enkele seconden. De testresultaten worden afgedrukt (per as) op het remtesttestrapport.

Lees meer

Pedaalkrachtmeters en luchtdrukopnemers

De pedaalkrachtmeter is ontwikkelt om de drukkracht te meten die uitgeoefend wordt op het rempedaal van de auto of vrachtwagen. Door de klembeugel aan het rempedaal te bevestigen wordt deze ingetrapt bij het intrappen van de rem. Op deze manier wordt de drukkracht gemeten. De VLT pedaalkrachtmeters zijn tevens geschikt om APK mee te keuren. De luchtdrukopnemer wordt aangesloten op een meetpunt van de luchtdruk in het remsysteem. Door de degelijke kwaliteit is dit een goed hulpmiddel bij het uitvoeren van een APK. Zowel de pedaalkrachtmeters als de luchtdrukopnemers zijn in een bedrade versie leverbaar als draadloos. 

Lees meer