Laat er geen misverstand over bestaan: verhuur van bedrijfsvoertuigen is waar het bij ATL Renting BV om draait. Maar toch verrees er aan de Vaccaweg 1 in Oud Gastel een werkplaats om ‘U’ tegen te zeggen.

De oranje DAFs en Scania’s van Heebink Logistic Services zijn een bekende verschijning op het continent en in het Verenigd Koninkrijk. Minder bekend is dat die vloot spic en span blijft dankzij een indrukwekkend en actueel serviceapparaat op het hoofdkwartier in Veenendaal.


Die…

Arjan van Vliet, servicemanager bij vestiging Blom-DSW Zoeterwoude, laat er geen twijfel over bestaan: de nieuwe apk-straat zorgt voor tijdwinst. Het is onderdeel van een rigoureuze verbouwing van het filiaal, die in totaal dertien maanden in beslag nam. Intussen bleef de werkplaats open.

Van der Linden van Sprankhuizen Trucks investeert in de vestiging Broek op Langedijk. Eerste wapenfeit daarvan is een tweede apk-straat, maar er staat komend jaar veel meer te gebeuren. Vestigingsmanager Nick Dorhout verwacht dat zijn team snel en vakkundig service verleent en voor leveranciers…

In nog geen tien jaar tijd van eenmanszaak naar universele werkplaats met zes technici op de vloer. De recente verhuizing en het installeren van een splinternieuwe remmentestbank laten zien dat het ondernemer Peter van de Bovenkamp (PEBO Transportservices) uit Bennekom serieus is.

 

Het Oosterhoutse Van Mook Transport heeft een uitgebreide investering in de werkplaats achter de rug. Doel: niet langer de keuringen uit te hoeven besteden maar deze zelf in eigen huis te kunnen verzorgen.

 

Van Mook Transport in Oosterhout specialiseert zich in het vervoer van…

Tijdens de bouw van het bedrijfspand onder de rook van de A28 was de beslissing om geen put te nemen een bewuste. Jonny Landman en zijn team koesteren de flexibiliteit van een vlakke vloer in combinatie met hefkolommen. Zeven jaar later volgt alsnog een nieuwe apk-straat, inclusief put.

Servicemanager Robert Gerhards kon de laatste keuring met de oude remmentestbank niet meer afmaken omdat de motor er definitief mee ophield. De overstap naar moderne VLT-techniek levert niet alleen de gewenste betrouwbaarheid maar ook een sneller keuringsproces. Ervoor ligt een nieuwe VLT…

Wat velen nog kennen als Rotra Doesburg heeft sinds de overname eind 2019 door Kuehne + Nagel een grotere verandering doorgemaakt dan alleen een naamswijziging. De vernieuwde apk-straat is slechts het jongste voorbeeld.

 

De keurmeesters van TB Truck & Trailer Service in Nijmegen hebben niet lang hoeven wennen aan de nieuwe apk-straat. Vanaf dag één is duidelijk wat de voordelen van de zesde generatie VLT-apparatuur en software zijn. Vooral als je daarvoor met één van de eerste VLT remmentestbanken werkte.…

In de wereld van de bouwlogistiek is Maters Huissen een gekende naam. De overname van collega-vervoerder Peeters en Zn aan het begin van dit jaar getuigt van ambitie en toekomstvisie. Iets wat ook in de werkplaats zichtbaar is, getuige de verjongingskuur die de apk-straat onderging.

 …

Twan Hendriks heeft de zaken goed voor elkaar in Deurne. Met de installatie van een nieuwe VLT liftbank is de apk-teststraat volledig klaar voor de toekomst. Sterker nog: de vlakke vloer voor de koplamptester is al een feit en de deeltjesteller allang uitgeleverd.


Het is een jaar…

Met tien man in de werkplaats, waarvan de meerderheid ook keurmeester en geen openstaande vacatures kun je spreken van een luxe positie. De installatie van de recent gelanceerde zesde generatie VLT-remmentestbank is de kers op de taart in de werkplaats van Steenbergen Transport te Bodegraven.…

27 jaar is in de muziekwereld een bijzondere leeftijd, met een illuster gezelschap aan popsterren dat voor eeuwig 27 zal blijven. De 27-jarige VLT remmentestbank die Connexxion in Heinenoord gebruikte zou best nog richting de 30 kunnen. Toch kwam er door de veranderde apk-regelgeving een…

Dertig mille. Dat is het opge­telde bedrag van de apk-facturen die garagist Ruben Otter vorig jaar betaalde aan een extern keuringsbedrijf. “En dan reken ik nog niet eens de uren, want die belastte ik ook niet door aan de klant. Dat moest anders kunnen.”