Publicatiedatum: 12 oktober 2023

VL Test nieuwbouw

Etten-Leur - VL Test Systems, vooraanstaand leverancier van hoogwaardige APK test- en meetapparatuur, is verheugd om de realisatie van hun nieuwbouwproject aan de Hoekseweg in Etten-Leur aan te kondigen. Deze nieuwbouw vergroot de huidige fabriek, waar de meeste producten van VL Test Systems worden geproduceerd. Deze fase van het project zal naar verwachting in januari 2024 worden voltooid.

Met een sterke groei gedurende de afgelopen tien jaar heeft VL Test Systems (fabriek) geleidelijk uitbreidingen aan hun bestaande faciliteit moeten toevoegen. Nu is het bedrijf echter uit zijn jasje gegroeid en is nieuwbouw (van de huidige 4500m2 naar 9000 m2) meer dan noodzakelijk geworden. Het bedrijf streeft naar het creëren van de ideale werkomgeving en, in het kader van duurzaamheid, naar het opereren op energieneutraal niveau. De nieuwbouw biedt tevens de gelegenheid om het logistieke en productieproces te optimaliseren, met als ultiem doel de levertijd van klantspecifieke producten terug te brengen van drie maanden naar drie weken.

Het project richt zich op de uitbreiding en herinrichting van de fabriekshallen; de ruimtes waar onder andere ruw staal worden getransformeerd naar hoge kwaliteit remmentestbanken. De routing en het volledige productieproces spelen hierbij een essentiële rol. Het optimaliseren van deze processen zit in het DNA van het VL Test Systems-team.