Publicatiedatum: 27 mei 2021

Zaltbommel transporteert schonere lucht

Vooraan in de rij staat G. van Doesburg Internationaal Transport in Zaltbommel. Het bedrijf heeft vermindering van CO2-uitstoot door haar eigen transportvloot hoog in het vaandel staan. Woensdag 25 mei is de eigen werkplaats uitgebreid met de deeltjesteller van VLT. Het emissie-apparaat om uitstoot van fijnstof, de roetdeeltjes, te meten. Zo investeert G. van Doesburg in een schone duurzame vloot. En VL Test Solutions helpt daaraan mee. 

Logistieke operatie

De uitlevering van de VLT-E9700 van VL Test Solutions is gestart. Een operatie die tot juli 2022 gaat duren. Vanaf dan is de inzet van een deeltjesteller verplicht bij de APK-keuring van Euro 5 en Euro 6 dieselvoertuigen met roetfilter. De eerste bedrijven zijn inmiddels verblijd met hun nieuwe maatje in de werkplaats. Zo ook G. van Doesburg Internationaal Transport. De Van Doesburg trucks voldoen aan de laatste eisen om CO2-uitstoot te verminderen. En daar zijn zij trots op in Zaltbommel. Zo werken zij actief mee aan een duurzamer transport, in eigen land, maar ook over de grens.

Wat doet de deeltjesteller

Met de uitlaatgastester van VLT wordt de uitstoot van fijnstofdeeltjes geteld bij een dieselvoertuig met roetfilter. Dit gebeurt op basis van ionisatie, een techniek waarmee (fijn)stofdeeltjes in de lucht worden gemeten. De teller geeft aan of een roetfilter in orde is of niet. Hoe lager de uitstoot van fijnstof, hoe beter het is. Europese wetgeving legt de meting van uitstoot bij een APK-keuring op.

Nederlands product

VLT, leverancier van moderne testapparatuur, heeft de VLT-E9700 deeltjesteller ontwikkeld. De VLT-E9700 voldoet aan de typekeureisen van het Nederlands Meetinstituut (NMi). De deeltjesteller (PN-meter) heeft een robuust ontwerp en is zeer gebruiksvriendelijk door zijn duidelijke display en gebruiksvriendelijke bedieningstoetsen. De VLT-E9700 is stand-alone in te zetten, maar ook voorbereid voor communicatie met andere VLT apparatuur of pc via RS-232 en Bluetooth.