Welke remmentestbank is voor u geschikt? > Image / YouTube video (previous revision)
Welke remmentestbank is voor u geschikt? > Image / YouTube video
Publicatiedatum: 8 juni 2018

Welke remmentestbank is voor u geschikt?

Er kan voor een lage investering al worden voldaan aan de aankomende APK-eis voor de remmentestinrichting (platenbank). Maar hoe kiest u de juiste remmentestbank voor uw werkplaats? Wordt het een platenbank of een rollenremtestbank?


Rollenremtestbank

Een moderne auto is een hightech product. Een dergelijke auto kan dus niet met een hamer en een nijptang benaderd worden ,want dat kost tijd, geld en mogelijk de werkplaatsklant. Voorbeeld: Twee uur met twee monteurs bezig zijn om een rammeltje te vinden en dan €200,- in rekening brengen? Daar maak je geen vrienden mee. Dan kun je beter investeren in slimme en snelle diagnostiek.

De VLT rollenremtest- en diagnosebank genereert na afloop van de remmentest een uitgebreid remmentestrapport, en indien de remmentestbank onderdeel is van een volledige testraat, een ondersteltestrapport en een sporingsadvies. Met een toelichting bij het testrapport en een paar minuten aandacht merkt de werkplaatsklant dat er iets aan zijn auto gedaan wordt. Hij ziet dat zijn auto hier in goede handen is en dat maakt het voor hem veel gemakkelijker om het autobedrijf opdracht voor een reparatie te geven.

Bijkomend voordeel is dat een VLT remmentestbank niet alleen gebruikt kan worden voor een APK keuring, maar is ook te gebruiken bij een onderhoudsbeurt. Diagnoses die anders over het hoofd gezien kunnen worden zoals: het vastzitten van een remzuigertje, remblok of remkrachtverdeler worden snel opgespoord en wat te denken aan de volledig elektronische handrem/ parkeerrem.


Platenbank

De investering in een platenbank is relatief laag. De Autest platenbank kan niet op kan tegen een VLT rollenremtestbank maar het is wel een platenbank welk goed in de markt ligt, voldoet aan de APK eisen en gemakkelijk te gebruiken is door de slimme mogelijkheden als gewichtsindicatie, automatische testverloop, rolweerstandtest en automaatherkenning.


Maak een afspraak

Wilt u weten wat voor u de juiste remmentestbank is? De buitendienstadviseurs van Van Leeuwen Test Solutions geven daar, uiteraard binnen de leveringsmogelijkheden, ten allen tijde een onafhankelijk advies in. Van Leeuwen Test Solutions wil niet bekend staan als een omzetjager, maar als een betrouwbare inrichtingspartner die belang heeft bij uw rendement.