Publicatiedatum: 27 juli 2018

Digitaliseer de APK2- en onderhoudswerkzaamheden

Interne digitalisering in de autowerkplaats zorgt voor een effectief werkproces. VLT Brake Data van Van Leeuwen Test Solutions is een dergelijk product die de effectiviteit in de werkplaats bevorderd door remmentesten inzichtelijk en opvraagbaar te maken. Alleen de eerste keer dat de remmen van een voertuig getest worden, moet alle voertuigdata ingevoerd worden. Indien de remmen van het voertuig eerder getest zijn, is het eenvoudiger om de gegevens in te geven. Daarnaast kunnen remmentestgegevens op elk gewenst moment geraadpleegd of afgedrukt worden. Dit is handig aangezien het meten en analyseren van testgegevens tegenwoordig steeds meer een dagtaak is voor veel automotive technici.
 

Mogelijkheden van VLT Brake Data

VLT Brake Data is een computerprogramma dat samenwerkt met VLT remmentestbanken en is in staat om zeer gedetailleerd onderzoek te doen. In de weergegeven grafieken op het scherm wordt de druk in het remsysteem uitgezet tegen de remkrachten. Dit maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze te zoeken naar druk-, mechanische- of verglazingsproblemen aan een voertuig. Ook is het mogelijk om harmonisatieberekeningen uit te voeren. De gemeten remvertraging is gebaseerd op het dynamisch gewicht. De parkeerrem wordt per as gebaseerd op het dynamisch gewicht en per voertuig op statisch gewicht.

 

Bespaar tijd bij de remmentest

VLT Brake Data beheert meetgegevens van remmentesten in een database en men kan deze als rapport of als grafiek afdrukken. Hierdoor worden de resultaten eenvoudig vergeleken met de wettelijke eisen. Indien de remmen van het voertuig eerder getest zijn, is het eenvoudiger om de gegevens in te geven. De testrapporten kunnen direct van uit het softwareprogramma geëxporteerd worden naar een PDF of JPG bestand. Zo kunnen de testresultaten eenvoudig per e-mail aan de klant worden verstuurd. VLT Brake Data is verkrijgbaar voor remmentestbanken voor zowel personenwagens als bedrijfswagens.