Publicatiedatum: 7 december 2020

125ste VLT liftbank in Nederland

Van Leeuwen Test Solutions (VLT ) leverde recent aan Truck Support Venlo een compleet nieuwe liftbank; een werkplaatsuitbreiding voor Truck Support en een bijzondere mijlpaal voor VLT. Als nummer 125 actief in gebruik op de VLT-lijst, is de remmentest- en diagnosebank met volledig geïntegreerd asliftsysteem bij Truck Support ingezet naast de reeds negen jaar in gebruik zijnde eerste VLT liftbank.

De keuze tot aanschaf van een tweede liftbank was voor Truck Support een gevolg van jaren van gezonde expansie. Maar ook om de komende jaren groei te kunnen faciliteren is uitbreiding een must. Dat het een VLT liftbank zou worden was buiten kijf.
De samenwerking tussen VLT en Truck Support ontstond al in de jaren negentig. Op de nieuwe locatie van Truck Support in 2011 werd deze verder uitgebreid. Met deze aanvullende installatie in 2020 is de samenwerking en het onderling in elkaar gestelde vertrouwen verder bezegeld.

Waarom VLT?

Ernst Janssen (Truck Support) over VLT: “De samenwerking met VLT gaat terug tot vroeg in de jaren negentig. Toen waren wij al zeer tevreden over de betrouwbaarheid van de apparatuur. Zeker omdat onze remmenbank overuren maakt, en dit jaar in jaar uit. Als bedrijf ben je erg afhankelijk van de goede en juiste werking van de remmenbank. Dat apparatuur het altijd doet is voor je bedrijf van levensbelang, maar service is zeker net zo belangrijk. De service die wij van VLT krijgen is al die jaren geleverd door Wil-Jan de Hart (VLT). Een man waar service bovenaan zijn lijstje staat. Hij begrijpt wat er moet gebeuren wanneer apparatuur, en dus de klant, onverhoopt stil komt te staan. Eigenlijk verkoopt de gekregen service de volgende remmentestbank. Maar ook Michiel van der Eijk (salesmanager VLT) is zeer betrokken bij VLT en haar klanten. Het lijkt wel of je met de ondernemer zelf aan tafel zit. Kortom: product is zondermeer goed, maar de directe medewerkers evenzo.”

Wie is Truck Support?

Truck Support is door de combinatie van truck- en traileronderhoud én bandenservice in één servicebeurt een bekende speler in de transportbranche. Truck Support is voorzien van alle merkgebonden diagnose-apparatuur. Medewerkers worden continu opgeleid waardoor kennis op het hoogste niveau wordt ingezet.

Het bedrijf ontwikkelt op dit moment zelf haar werkplaatssoftware om ook het werkorderproces  geheel digitaal te laten verlopen. In 2021 is deze digitaliseringsslag gerealiseerd. De investering in een tweede liftbank is hier een logische voorloper in. Met digitalisering van de beremmingen en de koppeling van de database met de reeds bestaande liftremmenbank worden alle testgegevens digitaal vastgelegd. Centraal staat dat Truck Support continue in ontwikkeling is. Als universeel bedrijf wil het voorop blijven lopen. Truck Support wil een initiator zijn in haar markt.

Unieke liftbank

Wat maakt de liftbank bijzonder? Het volledig (af-fabriek) geïntegreerd asliftsysteem wordt aangestuurd door dezelfde besturing als de remmentestbank. En is zo gekoppeld aan het 8-puntsasweegsysteem. Dit maakt de VLT liftbank uniek. De bank is storingsvrij en zijn ultra-efficiënte werking leverde alleen al in Nederland meer dan 125 positieve referenties op.

De liftbank bewijst zich in het bijzonder bij groot volume, hoog intensief gebruik en dito zware belastingen van de apparatuur. En als het gaat om maximale uptime, de hoge snelheid van keuren, de grote mate van gebruiksvriendelijkheid en lange levens- en gebruiksduur van de apparatuur en haar componenten dan is de VLT liftbank sterk onderscheidend.

Wilt ook u dit ‘neusje van de zalm’ en zeker zijn van service en op maat gesneden ervaren mankracht,

dan bent u bij VLT aan het juiste adres. Klik op de links voor meer informatie over de services van TRUCK SUPPORT VENLO en/of de oplossingen van VLT.