Vier- / vijfgastesters

De vereiste apparatuur om APK te mogen uitvoeren is een viergastester. Hiermee worden de CO, HC, O2 en CO2 waarden gemeten. Emissiemetingen aan voertuigen met een benzine-, LPG- en aardgasverbrandingsmotor kunnen uitgevoerd worden door deze viergastester. Ook is het mogelijk deze viergastester te combineren met een VLT-E9210 roetmeetcel. Tezamen vormen beide apparaten een combi-tester waarmee ook emissiemetingen aan dieselvoertuigen kunnen worden uitgevoerd. Een andere soort tester is de vijfgastester. Dit is een uitbreiding op een viergastester waarbij ook stikstofoxiden gemeten wordt.

Lees meer

Deeltjesteller

Zoals in diverse vakmedia al  aangekondigd krijgt o.a. de Nederlandse APK markt te maken met de  ‘Deeltjesteller.” Een roetfilter op een voertuig kan verstopt raken of kapot gaan. Het filter moet dan worden gereinigd of worden vervangen. Helaas kiezen autobezitters er soms voor om het filter te laten verwijderen. Bij het fysieke verwijderen van het roetfilter wordt deze“weg” geprogrammeerd in de software van de auto, met als gevolg dat het verwijderde roetfilter niet wordt opgemerkt bij een (E)OBD controle tijdens de APK. 
Onze deeltjesteller is zeer geavanceerd en beschikt over uiterst moderne technieken die in staat zijn om de kleine nanodeeltjes te detecteren. Dankzij het gebruik van de ionisatie methode worden de fijnstof deeltjes gedetecteerd in de uitlaatgassen. Er zijn geen additieven (zoals alcohol) nodig om een test uit te voeren. 

 

Alle modellen