Vier- / vijfgastesters

De vereiste apparatuur om APK te mogen uitvoeren is een viergastester. Hiermee worden de CO, HC, O2 en CO2 waarden gemeten. Emissiemetingen aan voertuigen met een benzine-, LPG- en aardgasverbrandingsmotor kunnen uitgevoerd worden door deze viergastester. Ook is het mogelijk deze viergastester te combineren met een VLT-E9210 roetmeetcel. Tezamen vormen beide apparaten een combi-tester waarmee ook emissiemetingen aan dieselvoertuigen kunnen worden uitgevoerd. Een andere soort tester is de vijfgastester. Dit is een uitbreiding op een viergastester waarbij ook stikstofoxiden gemeten wordt.

Lees meer

Deeltjesteller

Zoals in diverse vakmedia al  aangekondigd krijgt o.a. de Nederlandse APK markt te maken met de  ‘Deeltjesteller.” Een roetfilter op een voertuig kan verstopt raken of kapot gaan. Het filter moet dan worden gereinigd of worden vervangen. Helaas kiezen autobezitters er soms voor om het filter te laten verwijderen. Bij het fysieke verwijderen van het roetfilter wordt deze“weg” geprogrammeerd in de software van de auto, met als gevolg dat het verwijderde roetfilter niet wordt opgemerkt bij een (E)OBD controle tijdens de APK. 
Onze deeltjesteller is zeer geavanceerd en beschikt over uiterst moderne technieken die in staat zijn om de kleine nanodeeltjes te detecteren. Dankzij het gebruik van de ionisatie methode worden de fijnstof deeltjes gedetecteerd in de uitlaatgassen. Er zijn geen additieven (zoals alcohol) nodig om een test uit te voeren. 

 

Alle modellen

Roetmeters en nulemissiekasten

Door middel van de roetmeter kan gemeten worden of dieselmotoren aan de Euro 6 norm voldoen. De visuele controle van het uitlaatsysteem kan de APK keurmeesters prima op basis van ervaring uitvoeren. Alleen aan de buitenkant van het uitlaatsysteem is niet te zien of het roetfilter goed werkt. Het kan namelijk zijn dat de behuizing van het filter aanwezig en zichtbaar is, maar dat deze leeg is. De nulemissiekast zorgt ervoor dat er zo min mogelijk uitlaatgassen van het voertuig in de werkplaats komen.

Lees meer

Toerentalmeters

De toerentalmeters zijn ontwikkelt voor het gebruik in combinatie met APK roetmeet apparatuur en testen het toerental van het voertuig. De toerentalmeters meten het toerental onder andere via de magnetische klop opnemer op het motorblok of cilinder. Zowel motorfietsen als personenauto’s kunnen getest worden met deze toerentalmeter.

Lees meer

Scantools

De scantool is een universele APK/ emissie hulpmiddel voor service-, onderhouds- en keuringsdoeleinden. Het menu is er specifiek op ingericht om razendsnel de APK criteria te doorlopen zodat u maximaal tijd bespaart! Eventueel aanwezige foutcodes kunnen ook direct worden gewist. De scantool is voorzien van een duidelijk afleesbaar display en een robuust keypad. Daarnaast wordt deze tool eenvoudig aangesloten op de standaard 16 pin stekker van het voertuig en beschikt vervolgens direct over alle benodigde voertuiginformatie.

Lees meer