Brake-/ Testlane data

VLT Brake Data is een computerprogramma dat samenwerkt met VLT remmentestbanken. Met VLT Brake Data kan men meetgegevens van remmentesten beheren in een database en afdrukken als rapport of als grafieken. In de grafieken wordt de druk in het remsysteem uitgezet tegen de remkrachten. Dit maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze te zoeken naar druk-, mechanische- of verglazingsproblemen aan een voertuig. Ook is het mogelijk om harmonisatieberekeningen uit te voeren.

Alle modellen

Pedaalkrachtmeters

 De pedaalkrachtmeter is ontwikkelt om de drukkracht te meten die uitgeoefend wordt op het rempedaal van de auto of vrachtwagen. Door de klembeugel aan het rempedaal te bevestigen wordt deze ingetrapt bij het intrappen van de rem. Op deze manier wordt de drukkracht gemeten. De VLT pedaalkrachtmeters zijn tevens geschikt om APK mee te keuren. En leverbaar in een draadloze of bedrade variant. 

Alle modellen

Luchtdrukopnemers

De luchtdrukopnemer wordt aangesloten op een meetpunt van de luchtdruk in het remsysteem. Door de degelijke kwaliteit is dit een goed hulpmiddel bij het uitvoeren van een APK. De luchtdrukopnemers zijn zowel in een bedrade versie leverbaar als draadloos. 

Alle modellen

Koplamp afstelapparatuur

Professionele koplampafstelapparatuur die geschikt is voor alle typen koplampen inclusief Xenon en LED. Deze apparatuur constateert lichtverdeling in de koplampen en communiceert deze naar een elektronisch systeem. Zo kan eenvoudig en snel gemeten worden wat de staat van de koplamp is. Deze koplamptesters zijn uitgerust met een draaibare kolom om de flexibiliteit te verhogen.

Alle modellen

Overige APK-testapparatuur

Overige remmentest- en diagnoseapparatuur bestaan uit de snelspoortester, pedaalkrachtmeter, Brake data software en aslastsimulatoren. De snelspoortester meet of het nodig is om het voertuig beter uit te lijnen. Pedaalkrachtmeters en luchtdrukopnemers zijn ontwikkelt om de pedaalkracht en de luchtdruk van pneumatische remmen te meten. Brake data is een overzichtelijk remsoftwareprogramma en aslastsimulatoren simuleren aslast voor remtesten.

Lees meer