Tijdig klaar voor alle apk-eisen

Twan Hendriks heeft de zaken goed voor elkaar in Deurne. Met de installatie van een nieuwe VLT liftbank is de apk-teststraat volledig klaar voor de toekomst. Sterker nog: de vlakke vloer voor de koplamptester is al een feit en de deeltjesteller allang uitgeleverd.


Het is een jaar vijf geleden als in Deurne Hendriks Truckservice en Transport een gelikte nieuwbouw betrekt. Voor de apk-straat krijgt Twan Hendriks de tip om eens bij VLT te gaan kijken. Dat resulteert op dat moment in een gebruikt exemplaar, sinds een paar weken ligt er een splinternieuwe, zesde generatie VLT liftbank in, compleet met tabletbediening. Achter de bank kwam vorig jaar al een spelingsdetector te liggen. De putkrik maakt het plaatje compleet. 

 

Begeven we ons naar het einde van de put dan zien we het afleesscherm hangen, de koplamptester en de deeltjesteller staan. De vloer moest iets worden bijgeslepen maar voldoet daarmee wel aan alle actuele normen. “Wil je kunnen blijven keuren dan moet je dat volgens de regels doen. Net als met de deeltjesteller, je moet er toch aan. Dan kun je in mijn ogen maar beter tijdig je zaakjes op orde krijgen. We hebben twee jaar geleden al besteld en de machine ruim bijtijds geleverd gekregen. Dan vind ik het ergens wel jammer dat ze ineens de daadwerkelijke invoering uitstellen.”

 

Van de vier technici hebben er twee de apk-papieren, inclusief Twan Hendriks zelf. Er gaan zo’n 300 keuringen op jaarbasis doorheen. Het eigen wagenpark vult met acht Scania’s zeker niet de hoofdmoot, de werkplaats werkt vooral voor derden. “We krijgen eigenlijk alle merken binnen en kunnen alles intern oplossen, op een update na.”

 

Twan Hendriks legt uit dat er wel even getwijfeld is over een tweede put in plaats van de vlakke vloer die er nu ligt. “Dankzij vier mobiele hefkolommen zijn we veel flexibeler dan met een extra put.”

 

 

Technische informatie:

De geïnstalleerde remmentestbank is er een van de zesde generatie en daarmee het neusje van de zalm binnen het aanbod van VLT. Hendriks Truckservice koos voor een liftbank met tabletbediening. 

 

VLT160233LIFT-G6 remmentestbank