Steenbergen moderniseert keurstraat

Met tien man in de werkplaats, waarvan de meerderheid ook keurmeester en geen openstaande vacatures kun je spreken van een luxe positie. De installatie van de recent gelanceerde zesde generatie VLT-remmentestbank is de kers op de taart in de werkplaats van Steenbergen Transport te Bodegraven.

 

Werkplaatschef Willem van Randeraad loopt zelf al bijna drie decennia in het bedrijf rond. Het in eigen beheer doen van onderhoud, reparatie en keuringen is al die tijd de visie geweest van het 115 jaar oude bedrijf. Ook de aanstaande investering in een nieuwe remmenbank zorgde geen moment voor twijfel. “Met tweehonderd trailers en zo’n honderdvijftig trekkers, bakwagens en lichte bestelwagens is uitbesteden geen optie. Niet voor service en onderhoud, maar ook niet voor het keuren. Dat zou een logistieke nachtmerrie worden.”


Voor de nieuwe remmenbank switchte Van Randeraad naar een voor deze werkplaats nieuw merk: remmentestbank VLT. "De oude kon destijds met moeite aan de toenmalige nieuwe eisen voldoen en dat had nogal wat gevolgen voor de snelheid waarmee deze werkte. Een van de mensen hier werkt als zzp’er twee dagen in de week voor ons. Hij heeft veel ervaring met de VLT-bank en is er zeer over te spreken. Tel daarbij op dat de viergastester en de deeltjesteller ook van VLT zijn en het plaatje was compleet.”

 

De filosofie bij Steenbergen is dat de vloot blijft rijden zolang het verantwoord is. Er is geen vaste grens op leeftijd of kilometers. “De oudste trekker is uit 2002”, licht Van Randeraad toe. “Ook dat is het voordeel van eigen onderhoud.” De vloot bestaat voor meer dan de helft uit Volvo’s, het restant is vrij gelijk verdeeld tussen DAF en Mercedes. 

 

Technische informatie:

De geïnstalleerde remmentestbank is er een van de zesde generatie en daarmee het neusje van de zalm binnen het aanbod van VLT.
Van Randeraad koos voor een liftbank met tabletbediening, uitstekend passend bij zijn moderne spiegelloze Actros-cabine.

VLT16233LIFT-G6 remmentestbank

VLT-E9700 deeltjesteller

VLT-E8104 viergastester