Mercom investeert in apk-straat

Het Twentse Mercom laat zich moeilijk in één woord vatten. Het is een bedrijf met meerdere disciplines. Transport, op- en overslag, containers, bouwmaterialen, grond, straat- en sloopwerken en een eigen sierbestratingsbedrijf. De sterk groeiende vloot bestaat uit allerhande voertuigtypen van een mix aan merken. Een wagenpark dus met voor elke toepassing het juiste instrument.

Een recente verbouwing betekent dat niet alleen het onderhoud maar ook de keuringen in eigen beheer kunnen plaatsvinden. Semi, dieplader, breed, lang of hoog transport, het kan allemaal. Daarnaast beschikt Mercom over kraan- en kiptrailers en verplaatst de zeecontainers met een sideloader. De trailers en combi’s zijn voorzien van  meeneemheftrucks (kooiaap)achter de vrachtwagen.

Voor chef werkplaats werkplaats Raimond Ulkeman en zijn team is zo’n nieuwe werkplaats uiteraard een plezierige omgeving en een uitstekend uitgangspunt om de gevarieerde vloot in optimale conditie te houden. Zelf had Ulkeman verschillende goede referenties gekregen over de producten van VLT en het bijbehorende serviceapparaat. Dat VLT dus een rol zou spelen in de uitvoerige, onderhandse aanbesteding mag niet als een verrassing komen.

Zo is er actief meegedacht over een optimale inrichting van de nieuwe werkomgeving. Het resultaat is een volwaardige apk-straat met onder meer een liftbank, spelingsdetector en digitaal TFT-afleesscherm.
De voor een apk onmisbare emissietester en koplamptester mogen uiteraard niet ontbreken.
De verrijdbare Autec putkrik maakt het plaatje verder compleet. Niet alleen voldoet de apk-straat zo aan de actuele, maar ook aan de nabije normen die RDW stelt.

 

technische informatie: 

VLT-ERPM492 - toerentalmeter

VLT-E9200 - roetmeter

VLT-E9700 - deeltjesteller

VLT9043/MK2 - spelingsdetector

VLT-HBT745L - koplampafstelapparaat

BPJM-VA30/15 - verrijdbare putkrik

 

Dit artikel is geplaatst in Aftersales Truck op 31 augustus 2021