'verdubbeling apk's door zelf te doen'

Zelf opgegroeid in het transportbedrijf van zijn ouders, dat twintig voertuigen telde, weet Frank Goorden precies wat zijn klanten willen. Sinds hij in augustus 2019 een eigen truckservicebedrijf startte weten klanten hem ook zonder reclame goed te vinden. Sterker: de drie technici in de werkplaats zouden best een nieuwe collega erbij kunnen gebruiken.

Het vinden van technici is echter een uitdaging dus keek Frank eerst naar de eigen processen. “Per apk was ik gemiddeld gewoon een uur kwijt aan reistijd en wachten. Door te investeren in een eigen teststraat met put en remmenbank zou ik het aantal apk’s zo kunnen verdubbelen. Ik heb daar niet al te lang over hoeven nadenken.”

Bij de merkdealer waar Frank eerder werkte deed hij positieve ervaringen op met de remmentestbank van VLT. “Ik heb wel rond gekeken naar andere merken, maar dat is nooit echt serieus geworden.” De werkplaats kent twee overheaddeuren naast elkaar om de achtergelegen werkplek te bereiken. “Om zo flexibel mogelijk te zijn, koos ik daarom voor de ‘tegengesteld draaien optie (inclusief 4x4-optie mogelijkheid) waardoor de rollen ook de andere kant op kunnen draaien. Nu kunnen we dus beide kanten op keuren.” Uiteraard ontbreekt de spelingsdetector niet en een putkrik maakt het plaatje compleet. Een tablet voor de bediening oogt misschien fraai en modern, maar toch viel Frank er niet voor. “Ik weet precies hoe het gaat in de werkplaats bij ons. Zo’n optionele tablet is van nature toch wat kwetsbaarder en dan kies ik liever voor robuust. Die robuustheid was ook een belangrijke reden om VLT te verkiezen boven andere aanbieders. Voor de afleesschermen zijn verschillende mogelijkheden in de markt aanwezig, ook bij VLT, maar deze klassieke meters met tekstvenster vind ik zelf nog altijd de duidelijkste oplossing die het snelst afleesbaar is. Uit ervaring weet ik dat het plezierig werkt en het zonder haperingen blijft doen. Jaren lang. En dit is toch een investering voor een jaar of twintig.”

Met zo’n uitgebreide, kakelverse apk-straat valt nog een ding op. De ontbrekende deeltjesteller. “Klopt, de daadwerkelijke verplichting om die in te zetten is er nog niet, dit biedt ons de mogelijkheid om voor deze investering nog weer eventjes te sparen.”

technische info: /nl/remmentest/remmentest-en-diagnosebanken

/nl/heavy-duty-tolerantie-spelingsdetectoren

https://autec.nl/nl/hefbruggen/hefbrugkriks-putkriks-en-versnellingbakkriks