Van der Lee Delft - Gebruiksgemak en goede service-ervaringen

In de automotive wereld is het een gevleugelde uitspraak: de eerste wordt verkocht door de afdeling verkoop maar de tweede dankzij de aftersales. Die stelling geldt voor alles waar service cruciaal is. Een vervoerder die het wagenpark zelf onderhoudt moet kunnen vertrouwen op zijn werkplaatsuitrusting en de bijbehorende servicediensten. Het blijkt bepalend voor de te maken keuzes.

Van der Lee is een voortvarend transport- en familiebedrijf, opgericht in 1919 en sinds 2017 onderdeel van de Vervaeke Group. Met meerdere vestigingen in Nederland, België en Duitsland betreft het een belangrijke speler in de industriële kerngebieden van West-Europa. Het wagenpark, dat onder de verantwoording valt van hoofd wagenpark en inkoop Gerard van Dalen, wordt sinds jaar en dag in de eigen werkplaatsen onderhouden en (voor)gekeurd.

Zo ook dus op de locatie Delft, waar we te gast zijn. De decennia lang gebruikte remmentestbank was inmiddels ver voorbij de spreekwoordelijke houdbaarheidsdatum.

Bij de zoektocht naar vervanging speelde twee factoren mee, horen we van chef werkplaats Ron Stolk. “We vonden het serviceniveau daar eigenlijk niet van het niveau dat we verwachten. Met VLT hebben we juist goede ervaringen op de andere locaties.”

Er zijn al VLT remmentestbanken aanwezig in de werkplaatsen in Zellik en Spiere-Helkijn. De uiterst prettige samenwerking op alle facetten – inclusief de bouwkundige begeleiding betreffende de aanpassing aan de vloer – heeft de bestaande goede basis tussen VLT en Vervaeke Group verder versterkt.

Ook de apparatuur zelf speelde uiteraard een cruciale rol. “De vorige bank moest je  echt worden uitgelegd, maar bij deze spreekt het gebruik gewoon voor zichzelf. Iedereen kan ermee werken.”

Door de keuze voor deze veelzijdige remmentestbank, zijn voertuigkeuringen en -diagnoses nu een fluitje van een cent en verlopen deze uiterst vlot. Er kan vanuit twee  meetrichtingen gekeurd worden en middels de VLT toughbook tablet is aflezing EN bediening van de apparatuur zeer gebruiksvriendelijk.

technische info: /nl/apk-test-apparatuur/brake-testlane-data  /nl/vlt-radiografische-luchtdrukopnemers   /nl/conventionele-uitvoering-0