Ík heb geen moment getwijfeld' - Autobedrijf Van Rijn - Mijdrecht

Tijdens het gesprek ontvouwt zich al snel een rode draad. Of het nu gaat om de klantbenadering, het personeelsbeleid of de eigen inkoop, het draait voor Dennis van Rijn steeds weer om die combinatie van de relatie, van gunning en gegund worden. De keuze voor zijn nieuwe remmenbank volgde datzelfde stramien.

We zijn te gast bij Autobedrijf van Rijn in Mijdrecht, dat Ivecosubdealer is en daarnaast als eerste in ons land het concept Alltrucks omarmde. In basis bestaat het bedrijf al sinds halverwege de jaren tachtig toen Dennis’ vader en diens oom als compagnons het bedrijf begonnen. Begin vorig jaar stapte Dennis zelf in de zaak, maar zijn vader is nog wel actief in het bedrijf dat al jaren heeft toegeleefd naar het vinden een nieuwe geschikte locatie.

Het is eind augustus als voor Dennis en zijn team de verhuizing dan toch echt daar is. De maanden ervoor is er hard geklust in het pand, onder meer door het team en directe familie zelf. Ten opzichte van de vorige locatie, hemelsbreed misschien 600 meter verder op het Mijdrechts industrieterrein, is sprake van een verdubbeling van de werkplaatsruimte. Met dik 700 m² tot zijn beschikking en een put van 25 meter lengte is de werkplaats een verademing ten opzichte van voorheen.

Twee richtingen

De remmentestbank op de oude locatie zou niet meer kunnen voldoen aan de jongste keuringseisen dus volgde een zoektocht naar vervanging. Het werd een VLT, compleet met liftsysteem en de omkeermogelijkheid: de rollen draaien dan de andere kant op om te kunnen keuren vanuit de andere aanrijdroute. Voor optimaal gebruiksgemak werd bovendien de tabletbediening aangevinkt op de order, naast de pc-kast en het reguliere afleesscherm met analoge meters aan het einde van de put.

“Waarom VLT? Het meedenken tijdens de offerteronde viel in goede aarde en ik had een klik met Michiel van der Eijk bij VLT. Relatiebeheer is zeer belangrijk in het zakendoen.” Dat keuren belangrijk is voor het bedrijf blijkt wel uit het feit dat er naast de keurmeester APK 1 nog twee monteurs bezig zijn om hun papieren te halen. (Voor APK 2 zijn er twee gecertificeerd momenteel.) “Super dat die gedrevenheid er is”, aldus Dennis die zijn team graag wil stimuleren. “Net zoals klanten jou het werk moeten gunnen, moet je in mijn ogen een aantrekkelijke werkgever zijn. Houd je klanten en je personeel gebonden aan je bedrijf, dat is mijn filosofie.”

technische info: /nl/conventionele-uitvoering    /nl/apk-test-apparatuur/brake-testlane-data   /nl/vlt-bedrade-luchtdrukopnemers