'Had het veel eerder moeten doen'- Alzerda en Dam - Drachten

Achteraf is het altijd makke­lijk praten natuurlijk. Vooraf de juiste beslissing nemen is een stuk lastiger. De eerste ervaringen met de nieuwe VLT compact liftbank en de spelingsdetector zijn dermate positief dat de conclusie snel gemaakt is: “Ik had het veel eerder moeten doen.”

Gauke Dam runt met zijn com­pagnon Peter Dijkman Alzerda en Dam in Drachten, het bedrijf dat zich Top Truck van het Jaar mag noemen. De oude rem­menbank ging de vijftien jaar niet halen zonder forse investe­ringen. “Dat geld stop ik liever bij een goede, nieuwe. Het was sowieso geen plezierige bank dus tijd om verder te kijken.”

In de wijde omgeving zijn de ervaringen met de rem­menbanken van VLT uitermate positief, weet Dam te vertellen. Dat deze in aanmerking kwam, sprak dus wel voor zich, maar de concurrentie mocht ook hun blik op de zaak bieden. “De prijs/kwaliteitverhouding sprak absoluut in het voordeel van VLT en de positieve ervarin­gen van de bedrijven om me heen hebben me in mijn keuze gesterkt. Wat verder hielp is dat de bank in de bestaande uitsparing paste en de installa­tie ervan dus geen extra kosten vroeg.”

De nieuwe bank is een liftbank en de vorige niet, dus dat levert direct al een winst in bedieningsgemak en de be­nodigde tijd voor een keuring. “Voorheen had je twee man nodig, of je bent continu in en uit de cabine aan het klimmen.” Met zo’n 800 keuringen per jaar laat de tijdsbesparing zich uittekenen.

De beslissing viel eind vorig jaar, voor corona dus. “Die bank moest gewoon vernieuwd, maar als er dan zoiets gebeurt zoals corona dan houd je je doorgaans meer in met investeringen. Of ik dan ook nog die spelingsdetector zou hebben besteld, durf ik niet te zeggen.” Achteraf is hij blij met de extra investering. Doordat elk gekeurd voertuig eroverheen gaat wordt nu duidelijk wat met het blote oog anders niet opvalt. “Veerbus­sen bijvoorbeeld kun je met de hand niet testen. Daardoor levert de installatie gewoon omzet op.”

technische info: /nl/compacte-uitvoering-0      /nl/apk-test-apparatuur/brake-testlane-data      /nl/vlt-radiografische-luchtdrukopnemers     /nl/vlt-spelingsdetector-vlt9052prxx